Na łamach „High-endu” – autorskiego bloga Bartosza Pacuły – ukazał się właśnie nowy wpis.
Tekst powstał we współpracy La Casa del Habano – krakowskim sklepem połączonym z salą degustacyjną, specjalizującym się w highedowych cygarach z Kuby.
Pierwsze cygaro – poradnik dla początkujących (→ TUTAJ) to artykuł skierowany dla osób, które chciałyby się przekonać, jak smakują najlepsze na świecie cygara, tj. te produkowane w całości ręcznie (totalmente a mano) na Kubie. Wpis powstał we współpracy z dwoma cigar sommelierami: Jakubem Pisanko oraz Kamilem Krupskim, którzy od wielu lat specjalizują się w tej gałęzi highendowego świata.

Artykułowi towarzyszą zdjęcia wykonane w krakowskiej filii La Casa del Habano. Wraz z tekstem stanowią unikatową okazję, by zajrzeć – w towarzystwie ekspertów – do wyjątkowego miejsca, w którym codziennie doskonali się wiedzę na temat cygar i ich sprzedaży.
Blog „High-end” (o jego inauguracji informowaliśmy → TUTAJ) stanowi rozszerzenie książki High-end. Dlaczego potrzebujemy doskonałości. ●
→ HIGHEND.org.pl
tekst red./mat. prasowe
foto mat. prasowe